add to cart

Tutorial Pembelian di HaurraSewing.com

Tutorial ini akan menunjukkan 4 langkah mudah bagaimana anda boleh membuat pembelian produk di HaurraSewing.com.

#1 Sila Login Ke Akaun Anda

Untuk pendaftaran akaun, anda boleh klik di sini. Seterusnya, sila lengkapkan profil anda seperti nama, alamat bil dan penghantaran, dan lain-lain.

how to register

 

#2 Pilih Produk Yang Hendak Dibeli

Anda boleh lihat semua produk di Shop atau anda boleh membuat carian menggunakan borang carian. Kemudian klik “Add to cart” pada produk yang anda ingin beli.

add product to cart

 

#3 Untuk menyemak produk yang telah dipilih, klik pada menu Cart. Di sini, anda boleh tambah kuantiti, atau buang produk yang tidak ingin dibeli. Anda juga boleh masukkan kod diskaun (jika ada) untuk mendapatkan lebih penjimatan.

Klik “Proceed to Checkout” untuk teruskan dengan pembayaran atau anda boleh menambah lain-lain produk sebelum meneruskan dengan pembayaran.

check cart

 

#4 Buat Pembayaran

Semak maklumat anda sebelum membuat bayaran. Pastikan maklumat seperti nama, emel, no telefon, alamat adalah lengkap dan betul.

Kemudian, pilih mod pembayaran anda. Jika anda memilih Billplz/ToyyibPay/Paypal, sila ikuti arahan dan langkah-langkah di laman web mereka dan turuti arahan sehingga anda diajukan kembali ke laman web HaurraSewing.com.

Pesanan anda akan dikemaskini secara automatik. Jangan sesekali tutup pelayar web anda ketika melakukan transaksi.

proceed checkout

How to Add Dinosaur Appliqué to Issie Tee

Say no more to boring basic tee for boys.

 

In this tutorial, I use Issie Tee with color blocking option with Y piece only. You may purchase the pattern here. But you can use any pattern for this appliqué.

Place the X piece pattern on the right side of the fabric and mark on the fabric using washable pen.

Then, align the armscye of the back bodice with the armscye of the front bodice that has been mark on the fabric.

Then draw the bottom line of the bodice using the back bodice pattern piece.

By using ruler, draw a straight line as shown below.

Then place the appliqué pattern piece on the right side of the fabric. I used cotton lycra for this appliqué. It is easier and nicer to use any knit fabric since knits don’t fray. So you just can sew a straight stitch on top of the appliqué. Download the dinosaur appliqué pattern here.

I prefer to stabilize the appliqué pattern piece before sewing it to the bodice. It is recommended to use fusible knit interfacing for this step. Iron it to the wrong side of the fabric.

Place the appliqué on the right side of the bodice. Pin it and sew. You can you triple straight stitches on your portable sewing machine or sew double straight stitches using your sewing machine. Then you can also add the eye and mouth for this dino. 

 

DONE!!!

add to cart

How to Purchase from HaurraSewing.com

This post will guide you thru on how to purchase our products from HaurraSewing.com.

#1 Login to your account

Please login before making a purchase. Should you have no account, kindly register for an account here. Next, update your profile details such as name, billing, and shipping address from your dashboard.

how to register

 

#2 Add Product to Cart

Browse our products via the Shop page. You also can search for a particular product using the search bar (only available on desktop mode). Then click add to cart on which product you wish to purchase.

add product to cart

 

#3 Check Product in Cart

Click Cart to check on your product. In this Cart page, you can remove a product or apply a discount coupon code (if any). Click proceed to checkout whenever you are ready to make a payment, or you can continue shopping by repeating step #2.

check cart

 

 #4 Checkout

Check all the detail including your purchase and other particular details i.e. contact number and addresses. Then select your payment mode.

If you select payment via Billplz or Paypal, please complete all the steps as instructed in their websites respectively and make sure to click redirect back to HaurraSewing.com at the last step to complete the purchase.

Your purchase will be automatically processed and updated this way.

proceed checkout

 

That’s all. Let us know should you need further details.

Cara Jahit Ruffle/Kedut Menggunakan Mesin Jahit Lurus

Ada beberapa cara yang boleh digunakan untuk membuat kedut (gathering). Salah satu daripada adalah menggunakan mesin jahit lurus dengan basting stitch. Cara ini antara yang sering digunakan selain daripada menggunakan mesin jahit tepi.

 

Kiri – 2 basting stitch

Kanan – 1 basting stitch

 

 

Brother 2340CV – Teknik Matikan Jahitan dan Keluarkan Kain

Penggunaan mesin coverstitch dalam jahitan tshirt adalah satu kemestian jika anda inginkan kemasan professional. Mesin Coverstitch ini agak unik dari segi cara untuk kendalikan mesin ini. Ianya sedikit sukar dan banyak langkah yang perlu difahami tidaklah seperti mesin jahit lurus dan mesin jahit tepi.

 

Teknik untuk mematikan jahitan untuk mesin ini jugak tidak sama seperti mesin jahit lurus memandangkan mesin ini tiada fungsi undur (reverse stitch). Jadi teknik overlap stitch digunapakai. Tetapi setelah jahitan dimatikan, kain tidak boleh ditarik keluar begitu sahaja. Ada teknik yang perlu diikuti untuk memastikan jahitan anda tidak mudah terbuka. Kesemua benang jahitan mestilah berada di sebelah bawah kain apabila anda keluarkan dari tapak mesin.

 

 

Tips Kemasan Menggunakan Mesin Coverstitch

Tutorial utk kemasan menggunakan mesin coverstitch.
Cara ni cara cepat, tapi cara cepat ni memerlukan latihan yang kerap utk dapat agak besar mana lipatan yg perlu dilipat. Awal-awal perlu ukur dulu masa nak jahit, lepas dah practice banyak2 kali, tengok je dah tau tu ukuran berapa inci.

Cara yang sama boleh digunakan untuk twin needle.
#haurrasewingtips

Join group Haurra Sewing Pattern untuk lebih banyak tips jahitan.

Cara Buka Fail Zip dengan 7-Zip

Salam sejahtera kepada semua pelawat HaurraSewing.com. Untuk post kali ini, Pisyek akan tunjukkan cara-cara untuk buka fail ZIP menggunakan 7-Zip kerana hampir kesemua produk digital di kedai Haurra Sewing adalah dalam fail ZIP.

Mungkin ramai yang bertanya kenapa produk-produk digital seperti pola dan tutorial jahit diletakkan dalam fail ZIP. Ini adalah untuk memudahkan para pembeli untuk download produk digital dalam satu fail yang lebih kecil saiznya. Jadi masa untuk download pun dapat disingkatkan.

Untuk cara-cara buka fail ZIP, boleh rujuk di bawah. More